MEDIABOOM

Aktuálne správy najmä zo sveta televízie a fashion modelingu

Pandémia korony priniesla JOJke rast aj v online svete

Hoci nás svetová pandémia zasiahla nečakane a väčšina odvetví stagnovala, televízie sa naopak mohli tešiť z vyššej sledovanosti ako zvyčajne. Počas koronakrízy sa však nezmenila iba sledovanosť televíznych staníc. Žili sme aj online svetom.
Počas mimoriadneho obdobia zaznamenala televízia JOJ zvýšený počet návštevníkov aj na webových portáloch či online archíve. Pribudli aj noví užívatelia aplikácie TV JOJ. Zábavu ľudia hľadali hlavne na weboch joj.sk a videoportal.sk - strávili tam viac času ako predtým a sledovali najmä live vysielanie.
 
Najväčší nárast bol viditeľný v marci a za celé korona-obdobie boli pozorované nadpriemerné výkony online stránok. Sledovanie live vysielania sa vyšvihlo z 1,6 milióna na 2,8 miliónov prehratí a nárast návštev na videoportal.joj.sk spôsobili hlavne archívne seriály a relácie ako Nový život, Profesionáli, Inkognito, Jenny či Mama ožeň ma. TV program sa môže pochváliť taktiež peknými číslami - navštevovaný bol o viac ako 70 %.
 
Live vysielanie a archív TV JOJ zaujali ľudí aj v aplikácii TV JOJ. Medzimesačne sa sledovanosť zvýšila o viac ako 20 %, pričom najpozeranejšie seriály a relácie boli Nový život, Inkognito, Noviny TV JOJ, Delukse a Za sklom.
 
Aplikácia oslávila v máji 2020 svoje prvé výročie. Vynovenie a väčší záujem jej pomohli dosiahnuť krásne výsledky - počet používateľov, ktorí aplikáciu využívajú, presiahol hranicu 200 000.

Zdroje dát: oficiálne dáta zdroj PMT/TNS, tlačové správy TV Markíza, JOJ,RTVS, teletext, 
portály Stratégie.sk, Mediálne.sk, Aktuality.sk, Facebook, Instagram