MEDIABOOM

Aktuálne správy najmä zo sveta televízie a fashion modelingu

Traja slávni módni návrhári. Aká bola ich cesta za úspechom?

Móda je dnes neoddeliteľne spätá s životným štýlom a vyjadrením osobitosti. Veľké významné značky moderných dizajnérov predávajú svoje produkty po celom svete a ich kúsky sú tiež súčasťou sveta showbiznisu a popkultúry. Ikonické mená ich zakladateľov majú za sebou osobný príbeh, ktorý ich dostal tam, kde sú dnes. Ako si splnili svoj sen preraziť v módnom biznise traja módni návrhári z troch rôznych krajín: Calvin Klein,Valentino a Yves Saint Lauren?

Calvin Klein


Za značkou Calvin Klein stojí rovnomenný americký návrhár, ktorý má dnes už 78 rokov. Hoci pôsobil v New Yorku, jeho korene siahajú do Maďarska. Otec Calvina Kleina je židovského pôvodu a emigroval do Ameriky ešte pred jeho narodením.

Calvin Klein vyštudoval módu v New Yorku a vyučil sa u výrobcu oblekov. V roku 1968 vytvoril Klein a blízky priateľ z detstva Barry Schwartz módny butik, ktorý sa zameriaval na kabáty pod názvom Calvin Klein Limited.

Značke sa začalo dariť a neskôr sortiment rozšírila o športové oblečenie, džínsy a spodné prádlo. Ležérna móda sa Američanom zapáčila a z malej značky sa stal celosvetový trend, najmä pre jej praktickosť, jednoduchosť a funkčnosť.




VALENTINO


Taliansky návrhár, celým menom Valentino Clemente Ludovico Garavani, preslávil svoju značku pod názvom Valentino nielen v Európe.  Meno dostal podľa slávneho talianskeho herca nemej éry Rudolpha Valentina.

Svoju kariéru začal v Paríži pri štúdiu módy na École des Beaux-Arts. Neskôr sa vrátil do Ríma, kde otvoril svoj prvý salón. Všimla si ho Elizabeth Taylor, ktorá v tom čase natáčala v Ríme Kleopatru a objednala si u Valentina návrh šiat na filmovú premiéru




Neskôr navrhoval šaty pre mnoho známych osobností a otvoril svoje butiky okrem Ríma aj v New Yorku. Jeho dizajnérsky štýl pripodobňujú k výrazu “jet-set-style”, čo znamená vysoká elegantná móda pohodlných kúskov. 

V roku 2008 oznámil koniec kariéry, kedy mal premiéru dokumentárny film o jeho pestrom živote Valentino: The Last Emperor. Dnes má 89 rokov a značky, ktoré nesú jeho meno sú Valentino, Valentino Garavani, Valentino Roma, a R.E.D. Valentino.





yves saint laurent


Francúzsky módny návrhár Yves Saint Laurent zomrel v roku 2008 ako 71-ročný. Počas jeho života vybudoval najvplyvnejšiu svetovú módnu značku. Ako tínedžer odišiel z rodného Alžírska do Paríža, aby pracoval pre návrhára Christiana Diora. V roku 1960 dostal povolávací rozkaz francúzskej armády. Keď sa z vojny vrátil, začal v Paríži budovať svoju značku. Lauren rád experimentoval a nasledovali trendy doby. 



Ikonickú značku YSL pre neho vytvoril grafik plagátov Cassandre. Logo sa stalo stredobodom mnohých reklamných kampaní, časopisov a odevných vzorov. Okrem kreatívneho odevu a doplnkov, ako kabelky a slnečné okuliare začal Lauren tvoriť aj kolekciu parfumov a dekoratívnej kozmetiky. Pre svoju nadčasovosť a všestrannosť sú odevy pod touto značkou vysoko populárne.

Máš vo svojom šatníku alebo plánuješ kúpiť nejaký kúsok týchto značiek? Obleč si ho na modelingový casting a predveď svoj štýl.
Zaraď sa do modelingovej databázy a dostaň sa do sveta módy, reklamy a skvelých zážitkov.


#komparztv #modeling #fotomodeling #modnenavrharstvo